Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

Vzhledem k tomu,že sjezd CSU potvrdil v čele mutti Merkel,má Evropa do budoucna obrovský problém.;-O

3 0
možnosti
VV

Je videt, ze se vyznate. Co ma Angela Merkel spolecnyho s CSU?

0 0
možnosti
PB

..... vopráším pas a vzhůru na Slovensko,- do Bruselu stejně nejezdím !

2 0
možnosti
PT

P12e67t29r 37T48o13m90e22k

26. 11. 2015 17:02

Ve všem máte pravdu, jenže ona je odporná, splachovací, sebestředná ženská. Její výrok ve smyslu " Je mi jedno, jestli jsem přispěla k přílivu běženců, teď už jsou zkrátka tady" mluví za vše.

5 0
možnosti
OK

Žijeme v pokrytecké Evropě. Na jedné straně dotujeme evropské projekty, používáme alternativní zdroje, dbáme na lidská práva a rovnost šancí, chceme být co možná nejhumánnější a nejkorektnější.

Na druhé straně ve skutečnosti v evropských projektech často podvádíme či dotujeme pochybné či předražené projekty, alternativními zdroji ničíme krajinu, rozvojem jedněch lidských práv často v důsledku omezujeme práva jiná, práva vybraných skupin povyšujeme nad práva jiných skupin a obecně nad povinnosti, rovnost často deformujeme v eliminaci rozdílů mezi mužem a ženou či v ignorování rozdílů mezi kulturami. Korektností a vhodnými eufemismy často pokrýváme naši neschopnost připustit si problémy a neschopnost je řešit.

V situaci, která dnes nastala a kterou bylo v obecných rysech možné předvídat o mnoho let (ne-li desítek let) dříve, naše pokrytectví naráží.

Hlavní plody pokrytectví jsou pak dva: ztížená schopnost Evropy řešit zásadní problémy (kam, při vší úctě, neřadím třídění odpadu a podobné jistě také důležité věci) a nárůst extremismu tam, kde pokrytecké eufemismy nedokáží zakrýt tvrdý střet s "nekorektní" realitou.

14 0
možnosti
PH

Souhlasím, připadá mně to, že stejně jako v minulosti se socialistický blok dostal do obtížně řešitelné situace, tak toto nastává v post socialistické EU.

3 0
možnosti
Foto

Karma! R^

Svoboda pohybu Evropanů je sice důležitá, ale pokud by měla zahrnovat i svobodu pohybu cizích imigrantů bez dokladů (včetně potenciálních teroristů), je na čase se jí na blíže neurčenou dobu vzdát.

A poděkovat za to můžeme paní Merkelové a Německu.

20 0
možnosti
Foto

Vybavuje se mi mediální masáž – „ano, určité pravomoci předáme Bruselu, ale víc získáme, například volný pohyb po celé Unii“ – no a teď nám zbyde jen ta omezená suverenita, ale to, na co nás lákali, bude omezeno nebo zrušeno. Zůstanou negativa.

Tanou mi na mysli Franklinova slova, totiž že kdo se vzdá svobody, aby získal jistotu, ztratí nakonec obojí!

Konečně – bezcelní pohyb nevyžaduje členství v EU, stejně jako ho členství nezaručuje.

5 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2442x
Autor je zahraničněpolitickým mluvčím frakce AfD v Bundestagu. Vystudoval ekonomii a mezinárodní vztahy na Univerzitě v Mnichově. Pravidelně publikuje v českých i zahraničních médiích.

Seznam rubrik