Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Německo: Raději postřílet boháče, než se nechat zvolit AfD

Jak daleko se německá politika za vlády Angely Merkelové posunula doleva, dokumentují dva aktuální skandály z průběhu posledních dní. 

Prvním z nich je kongres strany Die Linke, který proběhl minulý víkend v Hesenském Kasselu. Na programu tohoto „strategického semináře“ stála „sociálně –ekologická změna systému“. Jak by tato „změna systému“ měla probíhat, zahájila jedna funkcionářka ve veřejné a na video natáčené diskuzi slovy: „po revoluci, když postřílíme jedno procento bohatých“... Šéf strany Bernd Riexinger sedící v bezprostřední blízkosti na pódiu jen unaveně dodal: „nemusíme je postřílet, stačí, když je necháme dělat nějakou společnosti prospěšnou práci“.

Nástupci komunistické SED diskutují na svém „strategickém semináři“ za přítomnosti a pilné spoluúčasti svých stranických špiček „změnu systému“ v Německu, kterou chtějí zcela samozřejmě provézt „po revoluci“. Zastřelení cirka 850 000 podnikatelů a příslušníků inteligence přitom není částí této diskutované strategie, ale všemi akceptovaná samozřejmost, která tvoří v rámci předtím proběhnuvší revoluce základ oné diskutované změny systému.

Tihle lidé to opravdu myslí vážně s tou revolucí, změnou systému i tou likvidací třídních nepřátel.

Už samotná skutečnost, že v roce 2020 může nějaká strana vytrubovat taková zvěrstva do éteru bez toho, že by to mělo jakékoliv bezpečtnostní konsekvence, je skandál. Přece jenom die Linke není strana recesistů Die Partei, kterou založila skupinka redaktorů satirického časopisu Titanic, a kteří si ze všeho dělají srandu. U Die Linke se jedná o následovkyni východoněmecké komunistické strany SED, která nastrkala po dobu své diktatury statisíce občanů do pracovních táborů, kde prováděli „společnosti prospěšnou práci“, jak to formuloval Riexinger. Die Linke má ve svých řadách stovky, ne-li tisíce bývalých soudruhů SED, kteří až do roku 1989 neměli nejmenší problém s tím, nechat střílet na vlastní občany, kteří chtěli ze socialismu emigrovat na západ. Tihle lidé sami sebe vidí v tradici Stalinova Sovětského Svazu, Maovy komunistické Číny a Honeckerovy DDR. Tihle lidé to opravdu myslí vážně s tou revolucí, změnou systému i tou likvidací třídních nepřátel.

Kdyby něco podobného formulovala strana na pravé straně politického spektra (nedej Bože AfD), celá mediální a politická scéna by propadla hysterii. Ministr vnitra by požadoval okamžité sledování kontrarozvědkou, členové SPD a Zelených zase zákaz strany, Die LINKE by viděla nácky a fašisty při nástupu k moci a média, obvzlášť veřejnoprávní televize, by jely od rána do večera zvláštní vysílání k hrozbám pravicového extremismu.

Ale v tomto případě? Ticho po pěšině. Kritika zazněla pouze ojediněle: Paul Ziemiak, generální tajemník CDU narozený v Polsku, a možná i proto více vnímavý vůči problematice hrůzovlády komunismu, nazval jednaní levice na Twitteru "strašlivé a neakceptovatelné". Bulvarní deník BILD o celé kauze informoval a dokonce v něm mohl redaktor Ralf Schuller uveřejnit krátký (20ti řádkový) komentář, ve kterém označil šéfa Die LINKE za "neakceptovatelného". Jinak ticho po pěšině. Investigativní reportáž ve veřejnoprávní televizi? Žádná. Kritický komentář v hlavních zprávách? Už vůbec ne. Výkřik rozhořčení a odporu takzvané civilní společnosti? Nula.

Odstoupení Riexingera požadoval pouze Markus Blume z bavorské regionální katolické strany CSU. Nevíte, kdo je Markus Blume? Nejste sami. Převážná většina Němců taky ne. To je ten nenápadný ambiciózní muž s brýlemi, který stojí vždy v pozadí za šéfem CSU Söderem, když tento hlásá něco důležitého do hledáčků kamer médií. Naposledy k vidění před měsícem – to Söder rozhořčeně horlil proti volbě ministerského předsedy v sousedním Durýnsku. Zcela demokratickou volbu poslance liberální FDP Thomase Kemmericha ministerským předsedou Durýnska Söder při své filipice označil za "neakceptovatelnou“, jen proto, že byl zvolen i hlasy AfD. Kancléřka Merkelová celou věc viděla stejně dramaticky. Dokonce až z Jižní Afriky, kde tehdy byla na oficiální návštěvě, rezolutně požadovala, že celá volba se musí „zrušit“.

Přitom v durýnském zemském parlamentu proběhla pouze zcela normální demokratická volba: zeleno-rudo-červená koalice z komunistů, socialistů a zelených, která vládla posledních pět let, ztratila ve volbách většinu. Komunisté na čele s bývalým ministerským předsedou Bodo Rammelowem sice volby vyhráli, ale nebyli schopni dát dohromady vládu, která by se v parlamentě mohla opřít o většinu. Tu mají liberálně-konzervativní strany FDP, CDU a AfD, které zvolily ministerským předsedou liberála Kemmericha. Ten Söderem kritizovaný „průlom“ zpočíval v tom, že byl poprvé v historii zvolen šéf zemské vlády hlasy AfD, kterou ale kancléřka Merkelová dala do klatby a všem zemským organizacím CDU zakázala s AfD jakoukoliv spolupráci.

'Ukaz' Merkelové vede k silným pnutím v CDU

Tento ukaz Merkelové vede již několik měsíců k silným pnutím uvnitř CDU. Nejsilněji se to projevuje v zemích bývalé NDR, kde je AfD v mnoha zemských parlamentech druhou nejsilnější stranou. V Sasku má AfD se svými 38 křesly více poslanců než SPD, Zelení a komunisté dohromady. CDU, která má 45 poslanců, by s ní mohla pohodlně vládnout, mnoho konzervativců to i otevřeně požaduje. Jenže direktiva z Berlína zní jinak. A tak byl po saských volbách v minulém roce už skandál i to, když redaktorka veřejnoprávní televize MDR při prezentaci sečtených hlasů prohlásila, že volební výsledek umožňuje „občanskou koalici CDU a AfD“. Oheň byl na střeše, Berlínem zakázaná spolupráce se nesmí diskutovat ani v teoretické rovině. A tak se spustil mediálně-politický shitstorm, který skončil, až když se televizní stanice oficiálně omluvila za tento nehorázný výrok své redaktorky.

Po volbě Kemmericha v Durýnsku se nespustil pouze shitstorm, ale rovnou hysterická smršť: členové SPD, Zelených a komunistů demonstrovali hned v několika městech, veřejnoprávní televize vysílala zvláštní zpravodajství, Antifa ohrožovala děti a manželku Kemmericha a provedla několik útoků na kanceláře FDP a CDU. Šéf lieberálů Christian Lindner se veřejně omluvil v Bundestagu, šéfka CDU Annegret Kramp-Karrenbauer musela dokonce kvůli svému „selhání“ odstoupit, pověřenec vlády pro východní Německo Christian Hirte byl odvolán jen proto, že Kemmerichovi na Twittru pogratuloval ke zvolení. Výsledkem této smršti bylo odstoupení Kemmericha a opakování volby. Ministerským předsedou byl zvolen komunista Bodo Ramelow.

V této společenské atmosféře je pro špičky CDU/CSU volba liberálního poslance ministerským předsedou „neakceptovatelným průlomem“ (Söder) a musí se „zrušit“ (Merkelová). Současně pro CDU ale není problém nechat zvolit červeno-rudo-zelenou koalici, která nemá v parlamentu většinu a je vedena komunisty, kteří v podvečer voleb diskutovali o tom, jak po vítězné revoluci zastřelí statisíce občanů.

Přijde Vám to absurdní? To je realita v Německu po patnácti letech vlády Angely Merkelové.

Text byl poprvé zveřejněn v sobotním vydání tištěné MF DNES dne 08.03.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Petr Bystron | pondělí 9.3.2020 7:10 | karma článku: 42,41 | přečteno: 2893x
  • Další články autora

Petr Bystron

Zelenský přestřelil.

Ukrajina čelí kritice Slovenska, Maďarska i Polska kvůli sporům ohledně obilí. USA se zase ptají, kam se poděla jejich finanční pomoc. Šéf politické strany SMER, Robert Fico, označil chování Ukrajiny za „nebetyčnou drzost“.

30.9.2023 v 8:00 | Karma: 24,44 | Přečteno: 497x | Diskuse

Petr Bystron

Německý prezident chválí teroristku RAF jako „velikánku světových ději"

Skandál v prezidentském paláci: Německý prezident Frank Walter Steinmeier zařadil spoluzakladatelku teroristické organizace RAF Gudrun Ensslinovou mezi „velké ženy světových dějin“.

19.3.2022 v 7:00 | Karma: 31,32 | Přečteno: 977x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Německo: Levicoví extremisté manipulovali TV-duel před volbou kancléře.

Hned tři levicoví extremisté vyškolení skalní komunistkou se tento týden dostali do dvou televizních duelů kandidátů na německého kancléře. Hráli „obyčejné občany“, přitom jejich cílem bylo „zničit Lascheta“.

23.9.2021 v 14:41 | Karma: 29,79 | Přečteno: 797x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Německo v hledáčku OSN: Komisař pro lidská práva vyšetřuje brutální zásah policie

Jako za totality: Vláda Angely Merkelové nechává mlátit bezbranné demonstranty - ženy, děti i důchodce.

27.8.2021 v 18:25 | Karma: 44,57 | Přečteno: 6833x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Velká Británie: "Nikdy více otroky a vazaly Berlína a Bruselu!"

Vítězství Borise Johnsona je triumfem demokracie nad nevolenými globalistickými elitami. Britové dali jasně najevo, že si nenechají říkat, co je pro ně dobré a co ne, a už vůbec, koho mají či nemají volit.

3.1.2020 v 13:34 | Karma: 40,75 | Přečteno: 1666x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Kancléřkou Merkelovou to opět na veřejnosti třese. Parkinson?

Kancléřka Merkelová již podruhé v průběhu pouze několika málo dní utpěla záchvat nekontrolovaného třesu na veřejnosti. V kuloárech Bundestagu se spekuluje: O jakou nemoc se jedná?

28.6.2019 v 14:32 | Karma: 36,16 | Přečteno: 1637x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

"V Německu není svoboda slova!" říka házenkářská hvězda

Špičkový německý házenkář Stephan Kretschmar způsobil mediální skandál. V rozhovoru pro portálu t-online řekl, že v Německu fakticky není svoboda slova.

16.1.2019 v 7:30 | Karma: 44,62 | Přečteno: 4585x | Diskuse| Média

Petr Bystron

Breitbart: Interní dokumenty poukazují na cenzuru Googlu.

Skandální odhalení v USA: Interní prezentace potvrzuje, že Google cenzuruje konzervativní obsahy. Exklusivně na Breitbart.

11.10.2018 v 19:10 | Karma: 33,19 | Přečteno: 1038x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Skandál v Chemnitzu: Merkelová lhala o pogromech na migranty

Merkelová byla přistižena u šíření falešných zpráv o demonstracích. Události v Chemnitzu dramaticky vyostřily vnitropolitickou situaci v Německu. Ostrakizace demonstrantů přestává fungovat.

4.9.2018 v 10:35 | Karma: 42,66 | Přečteno: 3819x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Genderový blázinec: Na Univerzitě Berlín hrozí zákaz diskuze, když se do ní nehlásí žena

Do jaké míry už ‚zblbli‘ němečtí studenti pod vlivem genderové ideologie, dokazuje aktuální příklad z rudého Berlína.

22.8.2018 v 17:28 | Karma: 45,70 | Přečteno: 6743x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Německo: Rozhodne migrace volby?

Německo stojí před historickou volbou: již za několik hodin bude zvolen nový Bundestag. Etablované strany se dlouho snažily vyhnout přímé konfrontaci se systémově kritickou AfD.

23.9.2017 v 20:45 | Karma: 42,02 | Přečteno: 2354x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Petr Bystron

Krev na rukách Sobotkovy vlády.

I přes poslední islamistické atentáty v Německu, které spáchali uprchlíci, chce Sobotkova vláda importovat islámské migranty do Čech. Prvních 80 má přijít již v příštích dnech.

3.8.2016 v 9:00 | Karma: 40,99 | Přečteno: 2010x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Merkelová chce evropský superstát pod nadvládou Německa.

Německo se snaží využít krizi EU po Brexitu k utužení své moci. Dokumenty německého ministerstva zahraničí potvrzují: Němci chtějí evropský superstát. Sobotka se Zaorálkem tajně přisluhují, zatímco na veřejnosti mlží.

3.7.2016 v 14:00 | Karma: 45,88 | Přečteno: 5932x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Očerňování, zamlčování: AfD čelí stejným obstrukcím jako Zeman

Česká média si s těmi německými v ničem nezadají. S nepohodlnými názory se zachází tady stejně macešsky jako za hranicemi.

19.5.2016 v 8:05 | Karma: 39,89 | Přečteno: 1538x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Kdo lže: Špidla se Zaorálkem, nebo Bystroň a Özoguzová?

Ministr zahraničních věcí Zaorálek a expremiér Špidla (oba ČSSD) popírají informace o nátlaku na českou vládu v průběhu dvoudenní návštěvy spolkové zmocněnkyně pro migraci Aydan Özoguzové.

7.4.2016 v 17:11 | Karma: 41,08 | Přečteno: 2880x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Migranti: Merkelová vydíra českou vládu

Angela Merkelová vyslala do Prahy svou zmocněnkyni pro migraci Aydan Özoguzovou, aby nám nadiktovala, jak máme přijímat migranty. Co se skrývá za tajemnou návštěvou, o které mainstreamová média mlčí?

5.4.2016 v 11:56 | Karma: 46,23 | Přečteno: 24931x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Bystroň: Odpor proti Merkelové roste v celé Evropě.

Zkrácená verze aktuálního rozhovoru se šéfem bavorské AfD Petrem Bystroněm. Odpor proti Merkelové roste v celé Evropě. Tleskají už jí jen Socialisti a Zelení - ti ji dokonce zvou na svůj sjezd.

8.12.2015 v 18:50 | Karma: 34,41 | Přečteno: 2052x | Diskuse| Ostatní

Petr Bystron

Merkelová vydírá Evropu

Německá kancléřka Angela Merkelová opět vznesla požadavek na přerozdělování uprchlíků po Evropě. Evropským sousedům, kteří nebudou chtít její vynucené kvóty přijmout, vyhrožuje Merkelová zrušením Schnegenu a znovuzavedením hranic

26.11.2015 v 13:16 | Karma: 43,33 | Přečteno: 2767x | Diskuse| Ostatní

Petr Bystron

Bystroň: "Odmítám kvóty na přerozdělování uprchlíků"

Český rodák Petr Bystroň se dostal do čela euroskeptické strany Alternativa pro Německo (AfD) v Bavorsku. „Kvóty jsou typickým příkladem socialistického typu myšlení. Děkuji českým politikům, že se tomu nesmyslu postavili!"

6.10.2015 v 11:50 | Karma: 39,56 | Přečteno: 2563x | Diskuse| Politika

Petr Bystron

Merkelová bojuje proti hnutí Pegida

Německé protesty proti islamizaci Evropy tvrdě narazily na odpor vlády i médií. Kancléřka Merkelová se osobně angažuje ve verbálním boji proti demonstrantům. Televizní stanice falšují reportáže. Po rekordní účasti 25.000 demonstrantů policie další demonstraci v Drážďanech prostě zakázala.

30.1.2015 v 11:03 | Karma: 40,26 | Přečteno: 2614x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2442x
Autor je zahraničněpolitickým mluvčím frakce AfD v Bundestagu. Vystudoval ekonomii a mezinárodní vztahy na Univerzitě v Mnichově. Pravidelně publikuje v českých i zahraničních médiích.

Seznam rubrik